Op zaterdag 9 oktober 2021 wordt in Expo Houten weer een HCC!kennisdag gehouden. Veel Interessegroepen staan klaar om bezoekers te informeren en te amuseren. Het belooft voor jong en oud weer een leuke en leerzame dag te worden. Aanmelden is niet nodig.

Kennisplein

Kom naar de Kennisdag en leer hoe jij je huis slimmer kunt maken of maak kennis met de nieuwste vliegsimulators en drones. Bij de stand van CompUsers kom je meer te weten over een van de leukste programmeertalen: Scratch. Het programma werkt niet met tekstinvoer, maar met blokjes, waardoor het een stuk eenvoudiger wordt. Ook nieuwsgierig naar Windows 11? Bezoek de stand van HCC!windows en maak kennis met het nieuwste Microsoft-besturingssysteem. Of meld je aan bij de presentatiebalie voor een ticket voor de Windows 11-presentatie. Kijk hier welke presentaties jij nog meer wilt bezoeken.

Houten ligt lekker centraal in het land. Het Kennisplein is voor iedereen gratis toegankelijk, maar voor de presentaties moet je HCC-lid zijn. Reden genoeg dus om op 9 oktober naar de HCC!kennisdag in Houten te komen.

Natuurlijk willen we bezoekers zo gastvrij en veilig mogelijk ontvangen. Wij houden ons daarom aan de RIVM-maatregelen, want gezondheid is het belangrijkste. In de Expo Houten beschikken we over voldoende ruimte.

De Kennisdag is van 10.00 uur tot 15.00 uur en wordt gehouden in samenwerking met de Modelspoorbeurs. HCC-leden krijgen na 12.00 uur exclusief 50% korting op de entree voor de Modelspoorbeurs. Er is ruime (gratis) parkeergelegenheid.

Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Op zaterdag 2 en zondag 3 oktober 2021 organiseert de Stoom Stichting Nederland (SSN) haar jaarlijkse Stoomtreindagen bij het Museumstoomdepot te Rotterdam. Bezoekers kunnen ook gebruik maken van pendelritten getrokken door de stoomlocomotieven van de SSN. Deze pendelritten rijden tussen het NS station Gouda en het Museumstoomdepot van de SSN in Rotterdam.


De HCC!trainsim zal dit jaar wederom aanwezig zijn met een eigen stand in het stoomdepotgebouw. Wij laten daar de laatste ontwikkelingen zien uit de wereld van de treinsimulaties. En natuurlijk heel veel stoomtreinen. Hoewel zaterdag 2 oktober ook onze clubdag wordt gehouden, is er natuurlijk zondag voldoende tijd dit evenement te bezoeken.

Om dit evenement te kunnen bijwonen (inclusief de pendelritten) is een Coronatoegangsbewijs nodig.

Locatie: SSN Stoomdepot, Rolf Hartkoornweg 50, 3034 KL ROTTERDAM

Openingstijden: 10:00 - 17:00 uur

Alle informatie over dit evenement is na te lezen op de website van de SSN. Daar staat ook de dienstregeling van de pendelritten

Dit artikel is op 27 september 2021 bijgewerkt met actuele informatie.

Wij starten onze maandelijkse bijeenkomsten voor HCC-leden in De Meern weer op. Zaterdag 2 oktober 2021, vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur, organiseren we weer een clubdag in De Meern. Er zijn nog wel een aantal beperkingen waar we rekening mee moeten houden.

De verhuurder van de zaal verplicht ons te werken met het zogenaamde coronatoegangsbewijs. Je hebt dus alleen toegang tot de clubdag als je een coronatoegangsbewijs en legitimatie kunt laten zien. Daarom is aanmelden voor deze bijeenkomst verplicht, het aanmelden kan uitsluitend via de website van de HCC!trainsim. Wil je ook de aanmeldingsbevestiging afdrukken (op je smartphone zetten kan ook) en meenemen? Wij zetten het maximum aantal bezoekers op 18.

Er is deze dag geen presentatie, voldoende gelegenheid tot bijpraten dus.

Wat onder een coronatoegangsbewijs wordt verstaan en hoe je aan een dergelijk bewijs kunt komen kun je lezen op deze internetpagina van de rijksoverheid.

Aanmelden kan tot zaterdag 2 oktober 2021 00.00 uur.

Dus voor deze dag meenemen: coronatoegangsbewijs, legitimatie, je HCC-ledenpas, en de aanmeldingsbevestiging.

Een tip voor de autorijders: Er zijn werkzaamheden op de A12 richting Den Haag op het deel tussen Oudenrijn en Reeuwijk, waarbij afslag 15 De Meern afgesloten is. Zoek voor je reis naar handige alternatieven.

Dit artikel is op 29 september 2021 bijgewerkt met actuele informatie.

De HCC!trainsim is op 24, 25 en 26 september 2021 aanwezig op de modelspoorbeurs Nederlandse Modelspoordagen in Rijswijk. Wij staan op de beurs met een eigen stand. Details over de locatie en openingstijden staan in onze agenda op deze website.

Wij zullen daar onze hobby presenteren aan de bezoekers van de beurs en hopen daar ook nieuwe leden te werven. Want meer leden betekent ook meer financiële ruimte voor onze activiteiten en nog beter bezochte clubdagen.

Kom ook eens naar een modelspoorbeurs om ideeën op te doen voor het maken van routes, scenario’s en treinsamenstellingen in je favoriete treinsimulatieprogramma. Er is zoveel te zien wat je eenvoudig kunt nabouwen. Bijvoorbeeld een rangeerterrein waar je mooie rangeeropdrachten bij kunt maken. Je hoeft dan geen kilometers spoor te leggen en het landschap aan te kleden.

Meer informatie over de beurs is te lezen op de website van de Nederlandse Modelspoordagen.

Dit artikel is op 19 september 2021 bijgewerkt met actuele informatie.

TrainSimNieuws nr. 7 - 2021 is uit en staat op deze website bij de downloads.

Klik op de volgende link: "Nieuwsbrieven"

Mogelijk is deze nieuwsbrief bij klanten van de KPN in de spambox terecht gekomen. Heb je de nieuwsbrief niet ontvangen en ben je klant bij KPN kijk dan in de webmail-omgeving of deze in de SPAM map staat. Als dat zo is, dan kun je een vinkje zetten in het vakje aan de linkerkant van het bericht en in het topmenu op 'Geen spam' klikken. Dan wordt de de nieuwsbrief alsnog naar je mailadres gestuurd. Let op: het gaat hier over alle merken die onder de KPN vallen, dus ook Telfort en hun voorlopers.

Als HCC-lid kun je op deze website zelf regelen welke nieuwsbrieven je van de HCC wilt ontvangen. Nieuwe leden zijn niet automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief. In dit document staan de instructies hoe je je kunt aan- en afmelden voor onze nieuwsbrief of de overige nieuwsbrieven van de HCC.